Euroterv V. Konferencia

Idén ismét európai összefogással, közösen kidolgozott segédletek és háttéranyagok alkalmazásával kerül megrendezésre a konferenciánk. Megint minden Uniós tagországban azonos témakörökben, és azonos vezérfonal alapján szervezik a Nemzeti Konferenciát, így hazánkban is. Ezeken a résztvevő döntéshozók (EMMI, egészségügyi és szociális államtitkárság), akadémikusok, az összes orvosi egyetem küldöttei, az érintett szakmák (egészségügy, szociális és oktatásügy) prominens képviselői, a gyógyszeripar és a betegszervezetek delegáltjaival együtt keresik a megoldást ezen elhanyagolt terület gondjainak megoldására, a ritka betegségben szenvedők életminőségének javítására. Az egy napos program igyekszik az EU által elfogadott indikátorok mentén értékelni a hazai helyzetet és meghatározni a nemzeti terv végrehajtásának következő lépéseit. .

Az eredményekről hivatalos országjelentés készül, mely nemzetközi összehasonlíthatóságot tesz majd lehetővé.

A programra sok szeretettel és érdeklődéssel várjuk! Számítunk aktív közreműködésére és tapasztalataira! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (lásd a honlap megfelelő oldalán).

Dátum: 2017.10.20. 9:00-18:00
Helyszín: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35. (A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. - volt NCSSZI - konferenciaterme - ezúton is köszönjük az együttműködésüket!)
 

A Szervező Bizottság

Az elkészült Ritka Beteg Nemzeti Tervünk Európai Unióhoz beküldött angol nyelvű változata az EU hivatalos honlapján illetve itt olvasható. Az ennek alapjául szolgáló magyar nyelvű verzió, amely egy közigazgatási eljárás keretében történő elfogadásra vár, pedig itt látható.