Euroterv VIII. Konferencia, 2023

A VIII. Euroterv konferencián igyekszünk áttekinteni, hogy hol tart a Ritka Betegségek II. Nemzeti Tervének készítése. A Terv segítségével a résztvevő döntéshozók (BM, egészségügyi és szociális államtitkárság), akadémikusok, az összes orvosi egyetem küldöttei, az érintett szakmák (egészségügy, szociális és oktatásügy) prominens képviselői, a gyógyszeripar és a betegszervezetek delegáltjaival együtt keresik a megoldást ezen elhanyagolt terület gondjainak megoldására, a ritka betegségben szenvedők életminőségének javítására. Az egy napos program igyekszik az EU által elfogadott indikátorok mentén értékelni a hazai helyzetet és meghatározni a II. Nemzeti Terv készítésének befejező lépéseit. 

Dátum: 2023.11.11. 9:00-18:00

Helyszín: Semmelweis Egyetem,  Elméleti Orvostudományi Központ, 1094 Budapest, IX. Tűzoltó utca 37-47., Hári Pál terem - ezúton is köszönjük az együttműködésüket!)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni itt a honlapon is lehet.

 A Szervező Bizottság


A tematikus prioritások változatlanok:

 

E három tematikus prioritás mellett természetesen a többi fontos témakör helyzetét is meg kívánjuk tárgyalni, áttekintve a második Nemzeti Terv összes tervezett fejezetét (pl.: szakértői központok, kutatás, regiszterek, árva gyógyszerek és kezelési eljárások,  kommunikáció/információterjesztés, stb.).